dzieci.pl

zapomniałem hasła » Nie masz konta? Załóż je »

kuchnia małego dziecka

Czym zastąpić cukier i sól?

2012-10-11 09:51 0 opinii

Biała śmierć

Biała śmierć

Cukier i sól - bez których wiele osób nie wyobraża sobie jedzenia, nie bez przyczyny nazywane są białą śmiercią. Mają jedynie walory smakowe, natomiast bardzo szkodzą organizmowi. Mimo to wielu rodziców, przygotowując posiłki dla dzieci, sięga po nie bardzo chętnie. Uważają, że bez nich potrawy po prostu nie mają żadnego smaku i dziecko nie będzie ich jadło. To błąd. Człowiek rodzi się bez żadnych upodobań kulinarnych, a jego kubki smakowe są wystarczająco wrażliwe, żeby wyczuć naturalny aromat stosowanych w kuchni produktów. To - czy zepsujemy go w przyszłości solą i cukrem - zależy tylko od nas. Sprawdź więc, czym możesz je zastąpić.

JUŻ JESTEŚMY NA FACEBOOKU! DOŁĄCZ DO SPOŁECZNOŚCI SZCZĘŚLIWYCH RODZICÓW!


PRZECZYTAJ TAKŻE:
Produkty zakazane i ich zamienniki
BAJKA DLA TWOJEGO DZIECKA:
Tramwaj


Opinie (0)

Pozostało znaków: 4000

REGULAMIN

Ten materiał nie ma jeszcze żadnej opinii. Twoja może być pierwsza!